Історична довідка
2007 рік
Створена кафедра технології харчування та готельно-ресторанної справи член Асоціації Кулінарів України
2010 рік
Змінено назву кафедри на – кафедра технології харчування та організації обслуговування в ресторанах
2011 рік
Кафедру перейменовано на кафедру технології харчування та ресторанного бізнесу
2012 рік
Вперше проведено ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальностей 7.05170112, 8.05170112 «Технології харчування» та 8.05170113 «Технології в ресторанному господарстві»
Започатковано щорічний тематичний Кулінарний конкурс серед студентів ІІІ-V курсів
Вперше організовано Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Здобутки, проблеми та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу»
2013 рік
Відкрита нова технологічна лабораторія, оснащена найсучаснішим професійним устаткуванням від провідних світових виробників
Введена у дію нова лабораторія-ресторан «Старий Київ»
Урочисте відкриття міні-броварні «Студентський Гамбрінус», повний комплект сучасного устаткування для якої представила компанія «Оріон.Груп»
2014 рік
Кафедру реорганізовано і на її основі створено дві випускові кафедри – кафедру готельно-ресторанного бізнесу і кафедру молекулярної та авангардної гастрономії
2015 рік
Кафедру готельно-ресторанного бізнесу і кафедру молекулярної та авангардної гастрономії об’єднано в кафедру Кехнології харчування та ресторанного бізнесу
Розпочато підготовку магістрів зі спеціальності 8.14010101 «Готельна і ресторанна справа» англійською мовою
Вперше на базі кафедри проведено Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт за напрямом «Готельно-ресторанна справа»
Організовано та проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Готельно-ресторанний бізнес: інноваційні напрями розвитку»
Вперше відбулися захисти кваліфікаційних дипломних проектів за спеціальністю 7.14010101 «Готельна і ресторанна справа» заочної форми навчання
Відбувся захист дисертаційної роботи асистентом кафедри Роглєвим Й.Й. на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.18.16 – Технологія харчової продукції
Відбувся захист дисертаційної роботи асистентом кафедри Люлькою О.М. на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук зі спеціальності 05.18.12 – процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв
2016 рік
Розпочато підготовку бакалаврів зі спеціальності 241 «Готельно- ресторанна справа» англійською мовою
Розпочато набір до сертифікатної освітньої професійної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»
2017 рік
Кафедру технології харчування та ресторанного бізнесу розділено на кафедру готельно-ресторанної справи і кафедру технології ресторанної і аюрведичної продукції
Відбулися захисти дисертаційних робіт асистентами Зуйко В.І. та Лявинцем Г.М. на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – Технологія харчової продукції
Проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Інноваційні технології в ресторанному бізнесі»
2018 рік
Вперше на кафедрі започатковано проходження закордонної виробничої практики здобувачами спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа освітнього ступеня бакалавр, освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», на базі підприємств готельного господарства Болгарії
Викладачами кафедри, асистентами Пушкою О.С., Кобець О.С., старшими викладачами Бортнічуком О.В., Губенею В.О., захищено наукові роботи на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – Технологія харчової продукції
Доцентом кафедри Сильчук Т.А. захищено наукову роботу на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – Технологія харчової продукції
На базі кафедри готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу за організаційної підтримки Коледжу ресторанного господарства НУХТ відбувся ІІІ (національний) етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Ресторанне обслуговування» для студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку «молодшого спеціаліста»
2019 рік
На базі кафедри готельно-ресторанної справи нашого університету за організаційної підтримки Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбувся ІІ-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (спеціалізації «Готельне обслуговування», «Ресторанне обслуговування») серед студентів закладів освіти, що здійснюють підготовку за освітнім рівнем «молодший спеціаліст»
Старшим викладачем кафедри Блощинською О.О. захищено наукову роботу на здобуття наукового ступеня кандидат технічних наук за спеціальністю 05.18.16 – Технологія харчової продукції
Розпочато підготовку здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» освітнього ступеня Бакалавр, освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа», з елементами дуальної форми освіти
Розпочато міжнародну співпрацю зі Swiss Education Group (Швейцарія) в особі директора з маркетингу та розвитку у Східній Європі Горана Йорданова, в рамках якої доцент кафедри Цирульнікова В.В. і старші викладачі Блощинська О.О., Тищенко О.М. пройшли стажування на базі 4 закладів освіти SEG
2020 рік
Підписано Меморандуму про взаєморозуміння між Swiss Education Group та Національним університетом харчових технологій для розширення можливостей академічної мобільності для здобувачів і викладачів освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа»
Проведено он-лайн ІХ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Інноваційні технології в готельно-ресторанному бізнесі», у роботі якої брали участь 60 співробітників 31 установи не тільки з різних куточків України, а й з Італії та Швейцарії
Здобувачі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» взяли участь у віртуальному фіналі Міжнародного кулінарного марафону від Разградської філії Русенського університету «Ангел Кънчев» (Болгарія)
Здобувач освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» бакалаврського рівня стала фіналісткою віртуального Міжнародного кулінарного конкурсу «Cook ‘N’ Battle» від Culinary Arts Academy (Швейцарія)
Асистент кафедри Медвідь І.М. вперше в університеті захистила наукову роботу на здобуття наукового ступеня доктор філософії за спеціальністю 181 – Харчові технології