Методична робота
Підготовка фахівців за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» здійснюється за навчальними планами, розробленими з урахуванням вимог галузевих стандартів вищої освіти України.
Навчальні дисципліни забезпечені робочими програмами, силабусами, а практики – програмами практики.
Усі види діяльності здобувачів забезпечені навчально-науковою літературою та методичними матеріалами.
Основними напрямами навчально-методичної роботи є:
перспективне та поточне планування навчально-методичної роботи;
удосконалення навчальних планів підготовки фахівців;
створення навчально-методичних комплексів дисциплін;
аналіз забезпеченості навчального процесу навчально-методичною літературою;
формування поточних планів видання підручників, навчальних посібників, лабораторних практикумів та методичних рекомендацій;
вивчення, узагальнення й поширення позитивного досвіду навчально-методичної роботи, передових прийомів і методів проведення навчальних занять та організаційних форм здобуття освіти.
Основні завдання навчально-методичної роботи:
проведення заходів з підвищення педагогічної майстерності професорсько-викладацького складу;
розробка та обговорення навчальних та тематичних планів, робочих програм навчальних дисциплін та інших документів, планування навчальної діяльності;
розробка та обговорення методик викладання навчальних дисциплін, текстів лекцій, а також методик організації проведення різних видів занять;
обговорення проблем інтенсифікації навчального процесу та дидактичних матеріалів до нього.
Основними формами навчально-методичної роботи є:
навчально-методичні тренінги;
методичні семінари;
відкриті заняття;
контрольні та взаємні відвідування занять.
Навчально-методичне забезпечення навчального процесу передбачає наявність:
державних стандартів освіти;
навчальних планів;
робочих навчальних планів;
робочих програм з усіх обов’язкових та вибіркових навчальних дисциплін;
силабусів;
програм навчальної, виробничої та інших видів практик;
програми атестаційного екзамену;
підручників і навчальних посібників;
конспектів чи курсів лекцій;
методичних рекомендацій до семінарських, практичних і лабораторних занять;
методичних рекомендацій до виконання курсових робіт;
методичних рекомендацій до організації та виконання самостійної роботи;
методичних рекомендацій до виконання кваліфікаційної роботи;
пакету комплексної контрольної роботи для перевірки знань з дисципліни;
екзаменаційних білетів.