Українське виноробство
Особливості еногастрономії для студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» від засновника виноробні «Колоніст».
Онлайн-лекторій від засновника виноробні «Колоніст» Івана Васильовича Плачкова для здобувачів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» у рамках вивчення дисциплін «Етнічні кухні» і «Барна справа та організація роботи сомельє».
Гостьовий лектор розповів про історію виникнення заводу, тонкощі виноробства, особливості еногастрономії. Родина Іван Васильович заснувала сімейну виноробню в 2005 році з метою виготовлення місцевих вин преміум класу. Виноробня «Колоніст» розташована в одному з кращих українських виноробних регіонів – Придунайській Бессарабії (південь Одеської області), де виноградарство є давньою традицією. Географічне розташування на одній широті з Бордо (Франція) та Пьємонт (Італія) дає гарну можливість вирощувати виноград у найкращих кліматичних умовах.
Сьогодні це одне з небагатьох господарств, які беруть активну участь у відродженні якісного українського виноробства. Вино «Колоніст» стало візитною карткою дипломатичного корпусу України, і є результатом відданості та вираження любові й пристрасті до рідної землі та її щедрості.
Окрім вина, компанія активно розвиває виробництво олії з виноградних кісточок, бальзамічний оцет, композиції ароматичних олій.
Бесіда перейшла у жваве обговорення. Наприкінці розмови доповідач дав відповіді на поставлені запитання та запросив до співпраці.
Дякуємо за організацію лекторію старшому викладачу кафедри Раїсі Василівні Матюшенко, а також за допомогу в організації лекторам дисциплін, доцентам Ларисі Олександрівні Шаран і Пушці Ользі Сергіївні.








Останні коментарі