Науковий пошук

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся розширений міжкафедральний науковий семінар.

Наприкінці навчального року на кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся розширений міжкафедральний науковий семінар старшого викладача кафедри Олени Олександрівни Блощинської. Тема доповіді: «Удосконалення технології безглютенових фонданів».

Олена Олександрівна представила результати наукових досліджень за темою дисертаційної роботи, керівником якої є доцент кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Андрій Володимирович Гавриш. Основна проблема роботи присвячена розширенню асортименту гарячих солодких страв для закладів ресторанного господарства для осіб, що хворіють на целіакію. Технологія фонданів є трудомісткою і складною, адже вимагає забезпечення одночасно щільної пористої зовнішньої частини страви та рідкої частини страви всередині. В результаті експериментального та літературного пошуку науковцям вдалося удосконалити технологію безглютенових фонданів, створивши широкий асортимент страв та значно скоротивши час на виготовлення одиниці продукції. Удосконалені страви мають підтвердження своєї значимості, що підкріплено публікаціями у фахових і міжнародних виданнях, патентами України та актами впровадження у виробництво.

На семінарі були присутні заступник голови Спеціалізованої вченої ради Д 26.058.07, д.т.н., професор, завідувач кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Олександрівна Сімахіна, член Спеціалізованої вченої ради, д.т.н., професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Віра Іллівна Оболкіна, член Спеціалізованої вченої ради, д.т.н., професор, декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу і в.о. завідувача кафедри готельно-ресторанної справи Віктор Федорович Доценко, к.т.н., завідувач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Володимирівна Нєміріч та викладачі зазначених кафедр.

По завершенню доповіді та запитань до доповідача, рецензенти обмінялись своїми думками щодо представленої роботи та рекомендували її до представлення у Спеціалізовану вчену раду Д 26.058.07 за спеціальністю 05.18.16 – Технологія продуктів харчування. Теплі слова про здобувача, її відповідальність, цілеспрямованість, працелюбство сказали доценти кафедри готельно-ресторанної справи Тетяна Анатоліївна Сильчук, Тетяна Іванівна Іщенко, Наталія Петрівна Бондар і в.о. завідувача кафедри Віктор Федорович Доценко, які висловили впевненість, що дисертаційну роботу може бути подано на розгляд до Спеціалізованої вченої ради. Олена Олександрівна подякувала рецензентам, Галині Олександрівні Сімахіній, Вірі Іллівні Оболкіній, Асьят Георгіївні Абрамовій за висловлені зауваження, науковому керівнику і колегам – за підтримку.

Отож, бажаємо Олені Олександрівні Блощинській подальшого успіху у доопрацюванні роботи та її представлені вже на головному захисті членам Спеціалізованої вченої ради.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *