Таємниці кулінарного мистецтва

  • 13
  • 14
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
  • 11
  • 12

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

 

20 березня 2018 року відбувся неймовірний майстер-клас від шеф-кухаря спеціалізованого ресторану «КазаН ДиваН» Володимира Єманова з елементами молекулярної гастрономії для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові технології» (спеціалізації «Технології харчування», «Технології в ресторанному господарстві» і «Технології аюрведичних харчових продуктів») і кафедри готельно-ресторанної справи спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» мали унікальну можливість ознайомитися з новими науковими підходами до приготування та оформлення страв і кулінарних виробів у закладах ресторанного господарства.

Майстер-клас викликав у студентів особливий інтерес, адже навчальними планами передбачено вивчення дисциплін «Молекулярні технології продукції ресторанного господарства» та «Інноваційні ресторанні технології».

Володимир Єманов представив до уваги присутніх технології ресторанної продукції з використанням комбінованих технік і креативною презентацією, а саме: закуску з маринованим лососем «Гравлакс», закуску тар-тар з яловичини, ростбіф Sous Vide з їстівним ґрунтом, салат з качиним філе Sous Vide, шоколадний фондан з морозивом із зеленого чаю. Кожна з приготованих страв – неймовірне поєднання смаку, аромату і зовнішнього викладу, шедевр модерного кулінарного мистецтва. У центрі уваги шеф-кухаря була низькотемпературна технологія Sous Vide, копчення зі Smoking Gun, еспумізація і заморожування з рідким азотом. Професіонал у своїй справі, шеф-кухар говорив про необхідне сучасне устаткування для закладів ресторанного господарства, режими низькотемпературного оброблення за Sous Vide-технологією і його переваги, особливості використання рідкого азоту для заморожування і оригінальної презентації страв.

Варто зазначити, що Володимир є студентом-магістрантом заочної форми навчання спеціальності «Харчові технології», спеціалізації «Технології в ресторанному господарстві», тому під час майстер-класу було жваве обговорення наукових аспектів, підходів і дискусійних питань молекулярних технологій, які виникають у науковців і фахівців.

Володимир Єманов – шеф з великим досвідом, теоретичними знаннями та практичними вміннями, який натхненний і захоплений своєю справою. Талановитий професіонал розкрив для наших студенів таємниці молекулярної гастрономії, подарував яскраві враження і емоції, а також дозволив закріпити у найкращій спосіб теоретичні знання і вміння.

Дякуємо Володимиру Єманову за майстер-клас і бажаємо нових творчих і професійних досягнень!

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *