НАШІ УСПІШНІ ВИПУСКНИКИ

Лазоренко Євген, голова студентської ради факультету ГРТБ 2012-2016 н.р., проджект менеджер, випускник 2016 року

Національний університет харчових технологій – це прекрасний університет, який я закінчив у 2016 році. І завжди коли я їду через центр міста з кимось, то з гордістю кажу, що тут я навчався!

Факультет Готельно-рестораного та туристичного бізнесу став для мене чимось більше ніж просто факультет, він став для мене рідною домівкою. На факультеті працюють розумні та мудрі викладачі, які щедро дарують свої знання і досвід. Я дуже вдячний їм за їхню підтримку, за їхню працю, за їхню професійність, за те, що вони навчали мене як свою дитину! Я щиро бажаю їм здоров’я та кар’єрного росту…

У НУХТ я зустрів справжніх друзів, з якими я спілкуюсь та зустрічаюсь вже більше десяти років. Ми відпочиваємо разом і згадуємо наше студентське життя, наших викладачів, наш деканат. Ми згадуємо це з радісною посмішкою, переглядаємо відео та фото з тих часів, згадуємо всі конкурси, всі наші вечори творчості, де ми весело танцювали, співали, грали різні ролі, сміялись і навіть плакали, але то були сльози щастя.

Для мене була честь, коли в кінці другого курсу навчання мене обрали головою студентської ради одного з найбільших факультетів НУХТ. На знак подяки і довіри студентів та викладачів я працював та розвивав факультет ГРТБ з великою відданістю. Ці 4 роки на посаді пролетіли як одна мить. Моєю головною метою та стимулом завжди були студенти нашого факультету та університету загалом. Моєю мрією була мить, коли кожен випускник пишався і був гордий, що він закінчив саме факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.  Багато чому я навчився на цій посаді, і за це я дуже вдячний всьому університету який працював, як єдиний, дружній організм.

Мій професійний досвід. Після завершення навчання в університеті я працював на посадах «проджект менеджера» в таких компаніях, як: CMS Group – рекламний холдинг, CEO CLUB UKRAINE – український інтелектуальний клуб для лідерів бізнесу, Ukrprompostach95 – виробник м’ясних та ковбасних виробів, GTInvest – інвестиційна компанія з залученням капіталу в Україні. Я впевнено використовую усі знання, що стосуються харчової промисловості, гостинності, менеджменту, роботи з нормативною документацією, основ будівництва, охорони праці і безпеки, правових, юридичних, фінансових, творчих та управлінських питань, знання іноземної мови, які я отримав в Національному університеті харчових технологій.

Радько Ігор, власник міні-пекарні, випускник 2020 року
Привіт! Я Радько Ігор, випускник Факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, чим надзвичайно пишаюся! Моя історія розпочалася у 2014 році, коли я приніс документи для вступу. Вже тоді довкола була атмосфера свята, викладачі дуже привітні – я зрозумів, що хочу навчатися саме тут…

 Далі я став старостою групи (в 2016 р. – наша академічна група була визнаною кращою на рівні факультету та зайняла 3 місце в межах університету!), а згодом ще й старостою потоку. Я завжди був дуже скромним, тому такі посади допомогли мені розвинути лідерські здібності, адже обов’язки старости вимагають не тільки великої відповідальності, а ще й купи часу (тайм-менеджмент – наше все) та вміння домовлятися з собою та іншими людьми.

До речі, про людей: ГРТБ – це факультет найталановитіших,  найрозумніших, найкреативніших та надзвичайно цікавих особистостей. Тут я зустрів справжніх друзів, з якими розділив й смуток, й радість, сльози щастя, взлети та падіння. А ще ми приймали участь в багатьох заходах факультету та університету – все це створило незабутні спогади студентських років та зайняло особливе місце в моєму серці. Так само, як і викладачі та керівництво факультету – вони є частиною ГРТБ-family, яка завжди вислухає, підтримає, дасть настанову або просто поспілкується з тобою про все, що спадає на думку. Бувало різне, але все заради однієї мети – отримати цінні знання, з чим викладацький склад впорався на «відмінно». А деякі страви з лабораторних занять і нині готую на своїй кухні. Нажаль, студентські роки промайнули дуже швидко. П’ять з половиною років – як один день. Але я й досі згадую все з усмішкою 🙂

Сьогодні я маю власну справу: готую торти та десерти на замовлення. Усе це надихає мене одного разу відкрити власний заклад, яким, я впевнений, зможу з легкістю керувати завдяки набутим під час навчання знанням та навичкам. ГРТБ – дещо більше, ніж любов

Кулішова Марина, Service Ambassador готелю «St. Regis Doha» (Doha, Катар), випускниця 2018 року

Я народилася і закінчила школу в невеликому місті Яготині Київської області. Вже тоді зрозуміла, що хочу реалізувати себе в сфері готельно-ресторанного бізнесу та туризму. Тому я і обрала саме факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Національного університету харчових технологій…

«Чому саме НУХТ» може виникнути запитання? Даний навчальний заклад має ряд переваг :

  • зручне місце розташування в центрі Києва;
  • комфортні умови проживання в гуртожитках;
  • широкий вибір підприємств індустрії гостинності – баз для проходження практики та удосконалення отриманих знань (особисто мені за період навчання пощастило попрацювати в таких готелях як «Хілтон», «Опера», «Інтерконтиненталь», «Хаят», «Фермонт», «Рамада», «Либідь»);
  • велика кількість дисциплін професійного спрямування;
  • організація дозвілля студентів (дні факультетів, дні туризму, кулінарні конкурси, тощо).

Не скажу, що обожнювала філософію чи економіку, однак лекції та практичні з ресторанної та барної справи, харчової хімії та устаткування не забуду ніколи. Навіть після закінчення університету я згадувала поради та секрети, якими щедро ділилися наші викладачі.

Я вважаю  ці 5 років найкращою інвестицією у майбутнє.

Після випуску я працювала у різних країнах світу (Туреччина, Катар, ОАЕ) отримані знання та навички стали основою мого професійного зростання в світових готельних ланцюгах.

Спасибі Вам за відповідальність та увагу до кожного студента, за створення комфортної атмосфери для нашого навчання і зростання!

Гутнік Олексій, бартендер винного бару «Wine love», випускник 2017 року.

За всі роки навчання в НУХТ, я зрозумів дуже важливу річ, комунікації з людьми – це ключ до успіху в нашій сфері діяльності. Саме в цьому університеті, саме на факультеті ГРТБ та саме на кафедрі готельно-ресторанної справи я навчився бути комунікабельним, бути розуміючою людиною та бути стресостійким до будь-яких критичних ситуацій…

Абсолютно всі люди, з якими мені доводилося контактувати в університеті (студенти, викладачі) внесли свій вклад у розвиток моїх теперішніх навичок. Мультизадачність, відповідальність, увага і розвиток себе як особистості – далеко не весь список якостей, які ви придбаєте всередині життя цього закладу вищої освіти.

Так, вже 5-й рік я працюю за фахом. Я – бартендер. Я мав нагоду бути співробітником таких закладів, як бар «Бездельники», ресторан-бар «Душа» і «EDEN Bar&Rooftop», а також брав участь у відкритті багатьох барних проектів. Саме зараз, за щасливих обставин, я працюю барменом в шикарному винному ресторані «Wine love».

У кожному з проектів я з командою розробляв коктейльну карту, вкладав душу у кожний напій та просто дарував людям тепло та затишок. І повірте мені, конкретно НУХТ посприяв тому, що б я був дійсно гідним «аристократом робітничого класу» (©Том Круз з фільму «Коктейль»). Адже хто, як не я повинен в собі поєднувати перераховані вище якості?

За це я і глибоко вдячний всім людям, які мене оточували в стінах цього університету. Віват НУХТ!

Орєхова Анна-Марія, керуюча кав’ярень «Shepit», «White NEO», «White arrow», «White arrow 3.0» від найдосвідченішого бренду обсмажки в Дніпрі «Фунт Кави»,  випускниця 2018 року

В 2018 році захистила свою магістерську роботу в НУХТ на кафедрі готельно-ресторанної справи. Відверто кажучи, починаючи своє навчання, про можливу майбутню професію особливого уявлення не мала. Розуміння та любов до готельно-ресторанної сфери прийшли поступово завдяки куратору Пасічник Олені, молодим та розуміючим викладачам – Кузьміну О., Мурзіну А. та під час проходження виробничих практик у ресторані п’ятизіркового готелю «Premier» у Києві…

Згодом з’явилось бажання отримувати більше, ніж стипендія – і я разом з подругою потрапила до кавової компанії «One Love Coffee», звідки почалось моє поглиблене знайомство з усіма внутрішніми секретами кав’ярень, сервісу та окремим цілим кавовим світом. Спершу працювала офіціанткою близько 2 років, згодом – адміністратором кав’ярень. Усе це якось поєднувала з навчанням на бакалавраті та магістратурі, часом було важкувато, але викладачі ставилися з розумінням, у мене була чудова дружня група, справжні друзі з гуртожитку, які досі зі мною, та навіть справжнє кохання – все завдяки університету! З приємною ностальгією згадую пари з приготування, оформлення та подачі страв – знайомі з інших універів тільки заздрили)

Після 3 років у команді «One Love» отримала безцінний досвід роботи та спілкування, згодом потрібно було переїхати у м. Дніпро, я знала, що у місті є дуже потужна та відома кавова компанія «Фунт Кави», та що я точно хочу працювати там. Спершу мене взяли у команду запуску нової кав’ярні працювати баристою, а менше ніж через рік – керуючою ще однієї нової нашої кав’ярні, а згодом – ще трьох. Надзвичайно рада продовжувати розвиток у сфері гостинності та кави; впевнена на 100 відсотків, що я на своєму місці зараз, і що далі буде ще цікавіше.

Дуже вдячна НУХТу, який став вектором моєї кар’єри, де я здобула безцінний життєвий досвід та провела кращу свою юність!

Вихор Катерина, Front Desk Agent in Mandarin Oriental Jumeira, Dubai, випускниця 2019 року

Після вступу до Національного університету харчових технологій я жодного разу не мала сумніву, що зробила вірний крок при виборі закладу вищої освіти. Факультет Готельно-ресторанного та туристичного бізнесу сформував чітке розуміння, що індустрія гостинності невпинно розвивається і вимагає фундаментальної бази знань для подальшого особистісного та кар’єрного розвитку. Викладачі завжди ділилися власним досвідом для поглиблення теоретичних знань студентів…

Відразу після захисту дипломного проекту та отримання освітнього рівня Магістр мені випала можливість працювати в одній з найуспішніших світових мереж готельного бізнесу Mandarin Oriental Hotel Group. На даний момент я займаю посаду Front Desk Agent і маю намір максимально використовувати знання набуті в НУХТ для досягнення нових вершин!

Бєдусенко Лілія, фахівець ресторанної справи, готель «Hilton Kyiv», випускниця 2020 року

Робота з людьми – це не просто професія, а поклик душі!

Саме в цьому я впевнилась, вступивши до Національного університету харчових технологій на спеціальність «Готельно-ресторанна справа», і з цього моменту ні краплі не сумніваюсь у правильності зробленого вибору. Робота у сфері гостинності – це нелегка праця, яка потребує не лише фізичної витримки, а й стресостійкості, багатозадачності, комунікативних та лідерських якостей…

Але винагорода варта того – щасливі посмішки гостей, які мають бажання повертатись знову і знову. Що може бути краще професії, яка робить щасливим і тебе, і людей поряд з тобою?

Щиро дякую викладачам кафедри готельно-ресторанної справи за плідну працю і надані знання, які стали фундаментом мого (і не тільки) професійного розвитку!

Засєкіна Богдана, менеджер ресторану «Spago by Wolfgang Puck» в готелі «Marina Bay Sands Singapore», випускниця 2015 року

Роки навчання у НУХТ стали першою надійною сходинкою у моєму професійному зростанні. Адже, крім отриманих глибоких знань, у стінах університету відшліфовувались якості успішної людини. Цілеспрямованість, витривалість, толерантність, дипломатизм допомогли мені піднятись у кар’єрному зростанні у Всесвітньо відомій мережі готельно-ресторанного бізнесу “Las Vegas Sands”…

П’ять років наполегливої праці принесли мені посаду менеджера ресторану Spago, який розташований на 57-му поверсі найвідомішого готелю Азії “Marina Bay Sands Singapore”.

І це лише початок! Попереду подолання нових вершин!
З теплотою у серці згадую своїх викладачів: Доценка Віктора Федоровича, Бондар Наталію Петрівну, Іщенко Тетяну Іванівну, Розметову Олену Григорівну, Павлюченко Олену Станіславівну, Шидловську Олену Броніславівну, Пушку Ольгу Сергіївну. Справжні професіонали своєї справи, які відчинили багатьом випускникам двері у світ здійснення мрій!

Дудар Владислав, співвласник кав’ярні «Transit 33/34», переможець національних чемпіонатів барист і бартендерів, випускник 2015 року

Починаючи з другу курсу навчання в Університеті визначив для себе, що знання потрібно підкріпляти практичними навичками. Ось короткий перелік мого досвіду роботи: бариста у кав’ярні «Шоколадниця» (2012-2015), менеджер кафе-бару «Soul cafe» (2015-2016), керівник напрямку розвитку кав’ярень компанії «ДЖЕМІНІ» (2016-2019), з 2019 року – співвласник кав’ярні «Transit 33/34»…

Впродовж останніх років активно беру участь у національних та міжнародних чемпіонатах: Всеукраїнський чемпіонат Coffee and good spirits 2017 – 3 місце, 2018 – 3 місце, 2019 – 2 місце; Всеукраїнський чемпіонат колд брю 2019 – 1 місце; Всеукраїнський чемпіонат з клеверу 2019 – 1 місце, Чемпіонат Сofftails 2018/2020 – 1 місце.     

У період навчання в НУХТ ти отримуєш не тільки нові знання та професійні навички. Ти маєш змогу познайомитись з широким колом людей – однодумців. Так склалось і в моєму житті, що на факультеті ГРТБ я познайомився і продовжую товаришувати впродовж багатьох років з друзями, котрі працюють у тій же сфері, що і я. Тому, дійсно факультет ГРТБ – це єдина сім’я, котра заряджена однією ідеєю та підтримує один одного.

Іллюшко Ангеліна, адміністратор кафе-бутіку «Itis», випускниця 2020 року.

Тільки після закінчення університету приходить усвідомлення того, наскільки багато цінних знань мені дав цей навчальний заклад. Залишились в пам’яті тільки найтепліші спогади за період навчання. Це безцінний досвід, який би я пережила ще раз. Всі лекційні, практичні та лабораторні заняття дали надзвичайну потужну базу знать, яку я використовую і буду використовувати в своїй професійній діяльності…

А практична підготовка, яку ми отримали на базі всесвітньо відомих мереж готельно-ресторанного бізнесу навчили адаптуватись та приймати рішення у будь-яких ситуаціях.

Викладачі завжди могли зацікавити у вивченні будь-якого предмету шляхом достатньо обґрунтованих та пізнавальних лекцій. За період мого навчання завжди підтримувалась комунікація між студентами та викладачами.

Після декількох років роботи у даній сфері, я сміливо можу сказати, що я впевнена у виборі своєї спеціальності, так як сфера готельно-ресторанного бізнесу дуже популярна та динамічна.

Вже на третьому курсі почала поєднувати навчання з роботою в нічні зміни офіціантом в заміському готельно-ресторанному комплексі. Після двох річного досвіду роботи, влаштувалась на посаду спеціаліста з продажу та обслуговування в кафе-бутік «Itis». І вже згодом мої знання та навики допомогли стати адміністратором у цій же компанії, де працюю другий рік.

За свої досягнення дуже вдячна всім викладачам, які дали ці безцінні знання.

Маршаленко Маріанна

2013-2019 рр. – заступник керуючого готельним господарством готельної мережі Radisson Hotels. 

2020 р. – асистент кафедри готельно-ресторанної справи НУХТ, аспірант, випускниця 2013 року.

Я з дитинства мріяла про роботу з людьми, тому вибір спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в Національному університеті харчових технологій став першою сходинкою для втілення мрії в життя.  До цих пір пам’ятаю перший свій досвід роботи в готелі під час проходження практики на 3 курсі, а також участь у 2 етапі Всеукраїнського конкурсу з напряму «Готельно-ресторанна справа» з інноваційною на той час темою інклюзивності закладів гостинності…

Навчання в НУХТ завершилося першим в історії факультету ГРТБ випуском магістрів – фахівців з готельно-ресторанної справи  у  2013 році.

Професійний шлях розпочався з позиції чергового адміністратора, а вже через  7 років повернулась до стін альма матер з позиції заступника керуючого готельним господарством. Зараз з великою радістю ділюсь своїм практичним досвідом зі студентами під час викладання як базових дисциплін, так і курсів, розроблених мною з урахуванням сучасних підходів у керівництві готельним підприємством.

Бажаю всім нашим студентам йти до своєї мети та пам’ятати, що гостинність – це робота і для людей, і з людьми!

Масенко Лілія, адміністратор KIDEV Park Hotel, випускниця 2020 року.

Студентське життя… Коротке словосполучення, але містить так багато сенсу! Найцікавіші та найдрайвовіші роки мого життя. Мені пощастило навчатися у стінах такого прекрасного закладу як «НУХТ». Тут було все: радість після кожного успішно складеного іспиту, гордість за здобутки факультету в культурно-масових заходах університету і сльози щастя на святковому врученні дипломів – спочатку бакалавра, а згодом і магістра. Я з гордістю можу сказати: «ТАК, я випускниця НУХТ»!….

Ще на першому курсі я спробувала працювати за своєю спеціальністю. Звісно, без досвіду я працювала офіціантом у закладі ресторанного господарства майже 2 роки, поєднуючи навчання та роботу.

Згодом мені пощастило спробувати себе на посаді адміністратора готелю престижного готельного комплексу Києва KIDEV Park Hotel, де працюю до цих пір. Саме ґрунтовані знання та досвід практичної підготовки, які дав університет дозволив мені очолити таку відповідальну посаду. Пройшов лише рік після випуску з університету, але я й досі вважаю себе частинкою «сім’ї факультету ГРТБ», і ці теплі спогади залишаться зі мною назавжди…

Шевченко Сергій , адміністратор ресторану в готелі «Vita Park Borysfen», випускник 2018 року

З 2012 р. по 2018 р. навчався на факультеті Готельно-ресторанного та туристичного бізнесу НУХТ за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа».

В період навчання брав участь і став переможцем ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за напрямом «Готельно-ресторанна справа» ОС «Бакалавр», був нагороджений дипломом ІІ ступеня (квітень 2017 р., Одеська національна академія харчових технологій)…

Вважаю, що Національний університет харчових технологій вигідно виділяється серед інших закладів вищої освіти високим професіоналізмом викладачів, доброзичливою атмосферою та сучасною матеріально-технічною базою, необхідною для надання якісних освітніх послуг.

За час навчання і після закінчення НУХТ отримав гарний досвід роботи на посаді офіціанта в таких закладах, як готель «Hyatt», «Мансарда кафе», «Mafia», а також на посаді адміністратора ресторану в закладі «Special».

З 2019 р. працюваав адміністратором ресторану в готелі «Vita Park Borysfen» найбільшої мережі готелів в Україні «Reikartz».

В даний час працюю розробником електронних корпоративних курсів. 

Отдєлєнцева (Симонова) Олександра, менеджер зі стандартів сервісу мережі ресторанів This is Пивбар, проекту доставки EATRIX, випускниця  2016 року

Знайти свою першу роботу офіціантом виявилося не складно, то ж до виконання своїх обов’язків я приступила ще до вступу на факультет готельно-ресторанної справи. Тоді у 17 років я зовсім нічого не знала про сервіс. Я поєднувала навчання з роботою. Звісно, що я не планувала все життя працювати офіціантом, то ж невпинно вчилася та поглиблювала свої практичні навички у ресторанній сфері… 

Беценко Олена,  менеджер відділу Франчайзингу Центрального офісу мережі туристичних агентств Tours & Tickets, випускниця 2019 року

Дякую Університету за отримані знання, а також за величезний досвід практичної підготовки, який допоміг мені визначитися і зрозуміти чого я хочу і ким я хочу бути. Досі з приємним трепетом згадую насичене студентське життя: лекційні та лабораторні заняття,  студентські конференції та культурно-масові заходи на факультеті…

На даний момент я працюю в Центральному офісі мережі туристичних агентств Tours & Tickets, що об’єднує понад  600 агентств по всій Україні.

Люблю свою роботу за можливість подорожувати, а також за спілкування з абсолютно різними людьми!

Буй Лілія,  адміністратор ресторану «Хінкальня Gogi», випускниця 2018 року

Вибір професії – це велика відповідальність в першу чергу перед самим собою. Лише присвятивши себе улюбленій справі, ми зможемо здобути високу кваліфікацію, гідну заробітну плату, а найголовніше – отримувати насолоду від того, чим займаємось. Проте, щоб досягти успіху у своїй справі ми повинні здобути необхідний багаж знань та практичних навичок…

Після захисту магістерського дипломного проекту зі спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в НУХТ вже менш ніж через рік я обійняла посаду адміністратора в одному із найкращих ресторанів грузинської кухні столиці «Хінкальня Gogi».  Роботодавець оцінив мої знання норм сервісології, організації роботи закладу, іноземної мови, а також освіченість в кулінарії. Крім того, мені здались у пригоді отримані в альма матер навики з психології, ведення фінансових операцій, контролю інженерно-технічними засобами… всього і не перерахувати.

 Зараз я маю змогу займатись улюбленою справою, подорожувати, а також постійно самовдосконалюватись у професійному плані. За це я дякую зокрема колективу викладачів факультету «Готельно-ресторанного і туристичного бізнесу» НУХТ, які допомоги мені стартувати у кар’єрі.

Сахненко Катерина, менеджер ресторану, випускниця 2020 року

Студентська пора – це маленьке життя, і НУХТ завжди буде її частинкою. Хочу висловити велику подяку викладачам Національному університету харчових технологій за 5,5 років плідного навчання…

Пам’ятаю, навчаючись ще в школі і прийшовши на день відкритих дверей в університет я зрозуміла, що це саме те місце, де я буду навчатися. Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу – це окреме кохання. Одразу я не зрозуміла – чи я потрапила в університет чи на свято, адже на факультеті ГРТБ систематично проводилися цікаві заходи і зустрічі, які заохочують студентів до навчання з першого дня. Так, систематично проводилися гостьові лекторії і майстер-класи від відомих готельєрів, рестораторів,  які розповідали про те, як вони домоглися успіху та закликали нічого не боятися і спробувати себе на тій чи іншій посаді в сфері гостинності.

 НУХТ має безліч сильних сторін і всі умови для успішної самореалізації кожного студента: освітня діяльність, студентська активність, культурно-масова, спортивна та наукова діяльність.

Моя спеціальність – це творча професія, мені дуже приємно згадувати, як під час навчання я відчувала себе і справжнім дослідником, і технологом, і інженером, і архітектором, тому що на спеціальності «Готельно-ресторанна справа» було дуже багато цікавих різнопланових занять в спеціалізованих лабораторіях та аудиторіях.

Ще під час навчання на бакалавраті я працювала офіціанткою в одному з київських кафе-кондитерської, далі понад рік – менеджером японського ресторану в центрі міста.  Впевнена, що за час навчання в університеті я набула усіх необхідних знань та навичок, які знадобляться мені в майбутній професійній діяльності!

Пенчук Владислав, New Business Director / General Sales Manager B2B KACHO GROUP LTD, випускник 2018 року

Навчання в НУХТ надало безліч інструментів та навичок, які допомогли в професійному житті . І хоч моя кар’єра склалась таким чином, що я не працюю за спеціальністю, але навчання на факультеті настільки обширне і гнучке, що кожен для себе може знайти необхідний набір знань для будь-якої галузі. Знання здобуті в університеті стали безцінним скарбом, який допоміг знайти гідне робоче місце та швидко піднятись кар‘єрними сходами.

За 4 роки роботи в компанїї, відкрив 2 магазини в Києві та Одесі, очолював напрямок дизайну сумок та індивідуальних замовлень, працював з міжнародними інфлуенсерами та селебереті такими як Тіна Кароль, Віра Брежнєва, Аліна Байкова, Катя Сільченко, Надя Дорофеєва. Випустив спільно з командою 3 успішних колаборації з українським дизайнером Катериною Сільченко «THE COAT», українським ілюстратором Сергієм Майдуковим та українською співачкою Тіною Кароль. В період пандемії трансформували бренд Kachorovska в холдинг KACHO GROUP, що включає в себе декілька брендів та  K.Store&Cafe – це простір,   який поєднує шоурум і затишне кафе. Наразі займаюсь міжнародним розвитком холдингу та очолюю напрямок продажів B2B.

Нестеренко Максим, бармен ресторану «Villа Ozero» заміського парково-готельного комплексу «EQUIDES CLUB», випускник 2019 року 

Фахові знання та практичні навички, отримані  за час навчання в Університеті дали мені поштовх для мого професійного становлення і розвитку в ресторанній сфері…

Студентські роки згадую дуже часто: були моменти, коли встигати поєднувати одночасно і навчання, і роботу було складно, але викладачі  та одногрупники завжди допомагали і надихали,  за що я дуже вдячний всьому викладацькому колективу кафедри готельно-ресторанної справи.

Чудовий практичний досвід отримав працюючи адміністратором Ресторану філії «Еліт Хол» Державного підприємства «Національний центр ділового та культурного співробітництва «Український Дім»

На даний момент працюю в «EQUIDES CLUB» заміському парково-готельному комплексі  в ресторані «Villа Ozero» барменом.

Шевченко Ольга, старший адміністратор фронт-офісу готелю “Президент”, м. Київ, випускниця 2018 року

Коли мене запитують, чи приємно мені згадати студентські часи, не задумуючись відповім: “Так, звісно!” Тому як свою спеціальність я обирала серцем, те що дійсно до душі. З дитинства мені дуже подобалося готувати, дізнаватися щось нове, експериментувати, зустрічати гостей, піклуватися та допомагати людям. А отже, я себе бачила саме в готельній сфері. Тому вступивши до університету на факультет Готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, я ні дня не пошкодувала про свій вибір…

Нас навчали як управлінню персоналом, так і самоуправлінню, ми готували та розкривали таємниці кухонь країн усього світу, проектували свої омріяні готелі та ресторани, розкривали секретити професійної етики та психології, яка допомогала краще розумітися в людях та розкривати свої сильні сторони. Ми навіть танцювали! Я разом зі студентами нашого університету отримали досвід з основ бального танцю у знаменитого маестро –  Григорія Миколайовича Чапкіса.

Роки навчання пролетіли дуже швидко, нібито вчора вступила до університету і ось вже отримала диплом бакалавра. По закінченню першого семестру навчання в магістратурі отримала перший досвід роботи за спеціальністю. Готель “Президент” – дивовижне місце, де гостям надають не лише блискучий сервіс, а й найголовніше – відчуття, що ти вдома. Місце, де працюють не лише професіонали своєї справи, а люди, які намагаються сьогодні бути кращими, ніж вчора. Це ціла команда, яка працює в одному напрямку, а саме – зробити щасливішим гостя, щоб він повернувся знову до нас. І я щаслива, що стала частиною цієї великої сім’ї.

Зі своєї сторони, хочу побажати кожному займатися тим, чого дійсно прагне душа, а молодому поколінню – слухати своє серце, адже саме воно дійсно знає, що вам потрібно.

Удачі!

Євстаф’єв Віталій, голова студентської ради факультету ГРТБ 2018-2019 р., керівник проектів та програм, інтелектуальний клуб для лідерів бізнесу “CEO club”, випускник 2020 року

“Люби те, що робиш і роби те, що любиш” – це один з найважливіших принципів, який мені допомогло засвоїти студенство в НУХТ. Я завжди знав, що університет – це перш за все не папірець диплому, а щось набагато більше: це виховання тебе як зрілої особистості; це навички швидкого реагування та вміння вирішувати надскладні задачі якомога швидше; це формування тебе як відповідального лідера…

За останнє я вдячний перш за все факультету ГРТБ та посаді голови студентської ради, яку я займав, і викладацькому колективу моєї рідної кафедри готельно-ресторанної справи. Адже досвід, отриманий саме тут, і став фундаментом для моєї подальшої кар’єри та й, мабуть, усього подальшого життя.

Кожен мій успіх сьогодні – це знання, які я отримав на факультеті ГРТБ.

Зубрицька Анна, спеціаліст відділу бронювання у готелі «Ваkkara» випускниця 2013 року

Навчання в університеті дало старт моєму професійному життю. Згадую своїх викладачів та одногрупників з теплом і вдячністю. Тут з’явилися нові знайомства, які я зберігаю і досі. Саме завдяки унікальним людям, професіоналам своєї справи я засвоїла важливе: завжди потрібно рухатися вперед, адже неможливо вивчити все і одразу, визнати себе професіоналом і зупинитися…

Після завершення університету я працевлаштувалася за спеціальністю. В різний час працювала офіціантом, адміністратором стійки прийому та розміщення, старшим адміністратором. Наразі працюю у відділі бронювання.  Робота в готелі динамічна та цікава, процес отримання нових навичок, досвіду і знань не зупиняється ніколи. Я задоволена своїм вибором, адже для мене бути на своєму місці в свій час – це успіх!

 Ізмайлова Аліна, керуюча мережею закладів ресторанного господарства «EuroCityFamily» (ресторану “Євросіті”, пекарні “Бутік Хліба” та кав’ярні “Імбир”) у  м. Костянтинівка, випускниця 2015 року

Я більше 4-х років готувалася до програмування та вступу за цим напрямком. Проте, мені вистачило лише одного погляду на НУХТ, щоб змінити свої плани. Плани на  цікавіше  майбутнє! У 2009 році я вступила до університету на навчання за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»…

Так! Я працюю за фахом – так рідко сьогодні почуєш:) Ресторанний бізнес – це найкрасивіша робота для сучасної леді. Ти – це середнє арифметичне твого оточення, а воно там саме те, що тобі треба! “Найсмачніші” спогади мої та безмежна вдяка за кожне “вчасне” слово.

 Іллючок Антон, керівник виробництва та співвласник компанії «Димне м’ясо від Тараса», крафтового виробника м’ясних делікатесів, випускник 2014 року

Навчання в університеті – це ключовий етап у формуванні мого дорослого життя. Навчання в стінах рідного НУХТ стало досить цікавим і насиченим завдяки активній участі в житті факультету. Обирав університет з ціллю стати кухарем з вищою освітою. Факультет ГРТБ допоміг здобути багато знань для формування основ діяльності в усіх напрямках готельно-ресторанної сфери та харчової промисловості. Знання, які я здобував, старався перевірити на досвіді. Так само як і більшість студентів, уже на 2 курсі я почав працювати офіціантом у «Фігаро-Кейтерінг», що дозволило познайомитись із  кращими готелями України – «Fairmont Grand Hotel Kyiv», «InterContinental Kyiv», та навчатись одночасно…

Після закінчення навчання працював у ресторані скандинавської кухні «Ibsen» кухарем. Потім, задля досвіду в управлінській діяльності, працював адміністратором у ресторані сучасної європейської кухні «Public cafe».

Влітку 2017 року давній знайомий запросив працювати на крафтове виробництво м’ясних продуктів, аналогів якого в Україні немає. Я погодився, паралельно працюючи в ресторані.

З 2018 році я повноцінно поринув у процес коптіння, оскільки це було пов’язано з діяльністю, про яку я мріяв. Отримані в університеті знання з технологій міні-виробництв і управління якістю продукції допомогли під час впровадження вимог HACCP і нашої співпраці з ресторанними підприємствами.

В кінці 2018 року я став керівником виробництва та співвласником компанії «Димне м’ясо від Тараса», засновником якої є Тарас Парандій. З того часу і до сьогодні в даній компанії ми «даємо диму».

З приємними спогадами та великою вдячністю згадую рідні факультет ГРТБ та кафедру готельно-ресторанної справи, яким завдячую найкращими, найцікавішими, найвеселішими студентськими роками, цінними знаннями, становленні як спеціаліста в сфері готельно-ресторанної справи. Бажаю успіху факультету та колективу кафедри і тільки найкращих студентів!

Бударіна Катерина, адміністратор-бариста кав’ярні «Кава Світу», голова культурно-масового сектору Студентської ради факультету ГРТБ 2018-2019 н.р., випускниця 2021 року

Вступаючи до закладу вищої освіти, я знала лише те, що мені подобається готувати і влаштовувати свято для оточуючих, але уяви не мала, де це використати. Розпочавши свій шлях на кафедрі готельно-ресторанної справи факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, я зрозуміла, що це саме те, що мені потрібно. Якщо ви хочете творчого і особистісного розвитку, ваша натура прагне бути у вихорі подій студентського життя, де ви зможете знайти вірних друзів, то факультет ГРТБ – це найкращий вибір для вас…

Тут мені дали зрозуміти, що поєднати захоплення та професію можливо, так я знайшла себе у баристиці, де я можу спілкуватися з цікавими людьми, дегустувати нове, експериментувати та бути по-справжньому на своєму місці. Маю професійний досвід роботи бариста у кав’ярнях «Energy Point», «Aroma Kava», «Doppio» і «BlackBerry».

Тож, якщо коротко, ГРТБ – це сім’я, яка буде підтримувати, сприяти розвитку та надихати на нові звершення.

Расторгуєва Ірина,   адміністратор магазину годинників “THEWATCH”, випускниця 2019 року

Згадуючи себе у віці 17-ти років, час перед обранням спеціальності та університету, я відчувала себе розгубленою та не впевненою у виборі. Але, все ж таки, я зупинила свій вибір на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Національного університету харчових технологій. Ці 5,5 років були різними. Було водночас важко і весело, дуже смішно та сумно. Усі перешкоди були подолані разом з вірними друзями та чуйними викладачами…

 

 

Наш факультет є дуже активним, здобувачі вищої освіти беруть участь у багатьох культурно-розважальних заходах. Я би сказала, є найзапальнішим серед усіх.

Я вдячна університету за справжню вірну подругу на все життя, за незабутній час, за усі складнощі, з якими я успішно впоралась.

Якби у мене була машина часу та можливість щось змінити, обрати інший університет та факультет, я би нічого не змінила..) 

Ковальчук Олег, старший адміністратор подобової оренди апартаментів DayFlat Apartments, випускник 2020 року

Коли я обирав університет, мало не віддав перевагу іншому, проте дуже радий, що життя мене спрямувало саме в НУХТ на найкращий факультет ГРТБ.

Із плином років навчання і сесій можна лише пересвідчитися, що студентські роки – найкращі у житті. Саме в цей період ми формуємося як дорослі особистості, проте куди ж без різних смішних та не дуже історій, пов’язаних з навчанням, підготовкою до різноманітних культурно-масових заходів?!! Саме на ГРТБ можна знайти своїх вірних друзів на безліч років уперед, що протестовано і підтверджено не лише одним мною!…

Також мені завжди подобалася спортивна діяльність в університеті, тому впродовж 2018-2019 рр. я був головою спортивного сектору студентської ради факультету ГРТБ, а наші студенти входили до збірних команд університету і приймали участь у змаганнях різного рівня від першості Голосіївського району до чемпіонатів м. Києва, України та міжнародних змагань, де палають ті ще пристрасті!!! Ніколи б не подумав, чесно кажучи, що я колись буду працювати у сфері НоReCa, та коли знайшов роботу у DayFlat Apartments зрозумів, що це саме те, що мені подобається – сфера гостинності. Наші викладачі дають багато практичних знань і навичок, тому легко і швидко вдалося адаптуватися до усіх тонкощів реальної роботи.

Гончарова Надія, Guest Service Officer готелю Hyatt Regency Kyiv, випускниця 2021 року

Під час навчання на магістратурі на факультеті ГРТБ постало питання – що робити далі. Я пробувала себе у рекрутменті, але швидко зрозуміла, що моя мета – це робота за спеціальністю. НУХТ дав не тільки професійні знання, але й розуміння, що вся інформація, яку ми одержуємо протягом навчання знадобиться у будь-який момент, навіть у сфері, що не пов’язана безпосередньо з фахом…

Найціннішим уроком я вважаю те, наскільки важливо розширювати свій кругозір, розвивати в собі навички самоосвіти, і не боятися стукати у зачинені двері задля досягнення власної мети.

Я тільки на початку свого професійного шляху, але вже зараз розумію важливість вміння спілкуватися з різними людьми, а також ведення адміністративної діяльності. Багатозадачність – це 100% те, чого навчає факультет ГРТБ. Якщо людина має бажання навчатися, то університет надасть їй таку можливість.

Кужель Галина, заступник керівника департаменту готельного господарства, готель Riviera House, випускниця 2019 року

Момент вибору професії – чи не найважливіший у житті кожної людини. І не завжди вдається зробити правильний вибір з першого разу. Проте, мені пощастило, вступивши до Національного університету харчових технологій, з кожним роком навчання, я все більше розуміла, що готельно-ресторанна справа – це моя душа. Це непроста сфера, але я не можу сказати, що тут є якісь нездоланні труднощі. Ця робота точно не для пасивних людей. Якщо ви за своєю природою не любите спілкуватися з людьми (інтроверт – це природна особливість, у цьому немає нічого поганого), але при цьому працюєте з гостями, то все одно повинні бути відкритими…

Працюючи в готельно-ресторанному бізнесі потрібно чітко розуміти, що успіх будь-якого закладу залежить від професійності персоналу. А для того щоб цю професійність набути, необхідно постійно вчитись: тренінги, курси, стажування, в жодному випадку не зупинятися на вивченні однієї мови, бути активним і цілеспрямованим.

Особливістю сфери є те, що діапазон професій є досить великим, і він дозволяє будь-якій людині знайти себе тут. Кожен заклад дає змогу своєму працівнику спробувати свої сили у різних напрямках та відшукати для себе ту «золоту середину». Звісно існують і недоліки, оскільки така робота потребує багато сил, енергії, часу, наполегливості задля досягнення омріяних вершин. Інколи буває емоційно складно, так як доводиться знаходити підхід до найвибагливіших гостей, але це виховує в працівниках як стресостійкість, яка є одним з найголовніших показників професійності.