ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА ЗДОБУВАЧІВ

Індустрія гостинності в Україні є однією з конкурентоспроможних галузей економіки, тому потребує висококваліфікованих фахівців, здатних забезпечити високий рівень обслуговування споживачів готельно-ресторанних послуг. Практична підготовка в НУХТ на кафедрі готельно-ресторанної справи є обов’язковим елементом освітньо-професійної підготовки здобувачів та здійснюється відповідно до «Положення про проведення практики студентів НУХТ» 

 

Національний університет харчових технологій співпрацює з провідними підприємствами готельного та ресторанного бізнесу як в Україні, так і за її межами. Бази практики спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа”.

Для співробітництва на засадах партнерства, взаємовигоди та спільності інтересів з метою розширення та поглиблення змісту їх наукової, освітньої та практичної діяльності укладені угоди про творчу науково-практичну співпрацю з провідними готельно-ресторанними підприємствами України.

ПрАТ «Акціонерний центр «Восток», готель «Бердянськ», м. Запоріжжя

ТОВ «Відпочинок -87», готель «Поворот», Київська обл.

ТОВ «Хотел Менеджмент Груп ЛЛС», готель «Ramada Encore Kiev», м. Київ

ФОП Легуша Л.М., готель «Липова Долина», Сумська обл., смт Липова Долина

ТОВ «Едем-Едем», база відпочинку «Едем», Одеська обл., смт Затока

ТОВ «Санаторій «Поділля», м. Хмільник, Вінницька обл

ТОВ «Міжнародно-діловий центр», готель «Хілтон», м. Київ

ТОВ «БК Квадр», готель «Президент», м. Київ

ДП «Готель «Україна», м. Київ

ТОВ «ІНТЕРЛАГОС», готель «Салют», м. Київ

ТОВ «Укрхотелінвест Компані», готель «Ibis», м. Київ

ТОВ «Гранд Менеджмент», грандотель «Фермонд», м. Київ

ПрАТ «Готель «Салют», м. Київ

ТОВ «ФУД-ЛАЙФ ЕКО», готель «Фавор Парк», м. Київ

ТОВ «Гранд Чубинське», готельно-ресторанний комплекс «KIDEV», Київська обл., c. Чубинське

ТОВ «Інвестиційна компанія «ТВК» – готельно-оздоровчий комплекс «Святий Шарбель», Львівська обл., м. Моршин

ФОП Гриневич Л.М., готель «Гостинний двір», Житомирська обл., м. Овруч

ФОП Авдалян А.Р., готель «Артак», Київська обл., м. Переяслав-Хмельницький

ПП «Творча майстерня «Престиж», готель «Вісак», м. Київ

ТОВ «Венеція-Бест», готель «Аврора», Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг

ТОВ «Земляк», готель «Старий Млин», Київська обл., с. Синява

ФОП Єфімова Ю.В., готель «Дружба», Чернігівська обл.,м. Бахмач

ДП «Укркомунобслуговування», готель «Предслава», м. Київ

ТОВ «Амарант» ЛТД, готель «Амарант», м. Київ

ФОП Олексин О.Б., готель «Велес», Миколаївська обл.,м. Баштанка

ФОП Овчаренко К.О., готель «Княжий», Чернігівська обл., с. Колісники

ПП «ОРЛІ ПАРК», готель «Orly Park», м. Київ

ТОВ «ОТЕЛЬ-ДЕЛЮКС», готель «Оптіма Делюкс Кривий Ріг», Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг

ТОВ «ВАЖПРОМКОМПЛЕКТ», готель «Краматорськ», Донецька обл., м. Краматорськ

ТОВ «Квеле», готель «Квеле Поляна», Закарпатська обл., с. Поляна

ФОП Задорожна Т.Б., готельно-ресторанний комплекс «Аристократ», м. Вінниця

ФОП Василик Т.Б., готель «Дворик», м. Чернівці

ФОП Фельтін Л.М., готель «Ярославна», Київська обл., м. Васильків

Для здобуття міжнародного досвіду практичної підготовки здобувачі проходять практику в курортних готелях республіки Болгарія.

Проходження практик здійснюється за типовими індивідуальними та колективними угодами  між Національним університетом харчових технологій та підприємствами готельного бізнесу м. Києва та інших міст України. 

Практична підготовка здобувачів вищої освіти спрямована на закріплення та  поглиблення теоретичних знань здобувачів з організації та технології обслуговування в засобах розміщення, ознайомлення з сучасним обладнанням, методами та формами здійснення технологічних процесів, оволодіння практичними професійними вміннями та навичками, готовності до самостійної професійної діяльності в умовах конкурентного ринкового середовища. 

     Практична підготовка  за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» (2020 рік вступу) є обов’язковою  компонентою та передбачає проходження наступних видів практики : навчальної  (2 семестр – 4 тижні); виробничої (4 семестр – 5 тижнів; 6 семестр – 4 тижні)  та переддипломної (8 семестр – 4 тижні), що становить 22.5 кредитів.

     Здобувачі під час проходження навчальної практики в 2 семестрі на протязі 4 тижнів мають змогу ознайомитися з провідними готельними підприємствами м. Києва, що в подальшому покращить теоретичне навчання фахових дисциплін для всебічного розкриття особливостей майбутньої професії.

Програма практики

      Практична підготовка  за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» (2019 рік вступу) є обов’язковою  компонентою та передбачає проходження виробничої практики здобувачами в 4 семестрі на протязі – 7 тижнів, в 5 та 7  семестрах по 4 тижні, що становить 22.5 кредитів. 

   Під час проходження виробничої практики в 4 семестрі на протязі 7 тижнів  здобувачі мають можливість набути практичного досвіду в службах готельного підприємства, поглибити теоретичні знання з функціональної організації засобу розміщення та з особливостями надання готельних послуг. 

Програма практики

 

  Практична підготовка  за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» (2016 рік к вступу ) є вибірковою компонентою та передбачає проходження виробничої практики здобувачами в 6 семестрі – 3 тижні та 7 семестрі – 4 тижні, що становить 10.5 кредитів.

     Під час проходження виробничої практики  в 6 семестрі на протязі 3 тижнів здобувачі поглиблюють знання з організації та управління службами готельного підприємства та набувають практичного досвіду роботи в засобах розміщення. 

Програма практики

   Практична підготовка  за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» (2016 рік) є вибірковою компонентою та передбачає проходження виробничої практики здобувачами в 6 семестрі – 3 тижні та 7 семестрі – 4 тижні, що становить 10.5 кредитів.

     Під час проходження виробничої практики  в 7 семестрі на протязі 4 тижнів здобувачі поглиблюють знання з організації та управління закладами ресторанного господарства засобу розміщення та набувають практичного досвіду роботи в службі ресторанного господарства .

Програма практики

 

 

   Практична підготовка  за освітньо-професійною програмою «Готельна і ресторанна справа» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» (2016 рік) є обов’язковою компонентою та передбачає проходження переддипломної практики здобувачами в 3 семестрі на протязі 5 тижнів, що становить 7.5 кредитів.

    Переддипломна практика є заключною ланкою підготовки фахівців і проводиться перед виконанням кваліфікаційної дипломної роботи (проекту).

 При проходженні переддипломної практики студенти опановують навички з організаційно-управлінської та фінансово-економічної діяльності готельного підприємства, набувають практичного досвіду з питань управління діяльністю служб готельного підприємства.

Програма практики

 

     Практична підготовка  за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» (2020 рік вступу) є обов’язковою  компонентою та передбачає проходження наступних видів практики : навчальної  (2 семестр – 4 тижні); виробничої (4 семестр – 5 тижнів; 6 семестр – 4 тижні)  та переддипломної (8 семестр – 4 тижні), що становить 22.5 кредитів.

     Здобувачі під час проходження навчальної практики в 2 семестрі на протязі 4 тижнів мають змогу ознайомитися з провідними готельними підприємствами м. Києва, що в подальшому покращить теоретичне навчання фахових дисциплін для всебічного розкриття особливостей майбутньої професії.

Програма практики

      Практична підготовка  за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» (2019 рік вступу) є обов’язковою  компонентою та передбачає проходження виробничої практики здобувачами в 4 семестрі на протязі – 7 тижнів, в 5 та 7  семестрах по 4 тижні, що становить 22.5 кредитів. 

   Під час проходження виробничої практики в 4 семестрі на протязі 7 тижнів  здобувачі мають можливість набути практичного досвіду в службах готельного підприємства, поглибити теоретичні знання з функціональної організації засобу розміщення та з особливостями надання готельних послуг. 

Програма практики

 

  Практична підготовка  за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» (2016 рік к вступу ) є вибірковою компонентою та передбачає проходження виробничої практики здобувачами в 6 семестрі – 3 тижні та 7 семестрі – 4 тижні, що становить 10.5 кредитів.

     Під час проходження виробничої практики  в 6 семестрі на протязі 3 тижнів здобувачі поглиблюють знання з організації та управління службами готельного підприємства та набувають практичного досвіду роботи в засобах розміщення. 

Програма практики

   Практична підготовка  за освітньо-професійною програмою «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» (2016 рік) є вибірковою компонентою та передбачає проходження виробничої практики здобувачами в 6 семестрі – 3 тижні та 7 семестрі – 4 тижні, що становить 10.5 кредитів.

     Під час проходження виробничої практики  в 7 семестрі на протязі 4 тижнів здобувачі поглиблюють знання з організації та управління закладами ресторанного господарства засобу розміщення та набувають практичного досвіду роботи в службі ресторанного господарства .

Програма практики

 

 

   Практична підготовка  за освітньо-професійною програмою «Готельна і ресторанна справа» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування» (2016 рік) є обов’язковою компонентою та передбачає проходження переддипломної практики здобувачами в 3 семестрі на протязі 5 тижнів, що становить 7.5 кредитів.

    Переддипломна практика є заключною ланкою підготовки фахівців і проводиться перед виконанням кваліфікаційної дипломної роботи (проекту).

 При проходженні переддипломної практики студенти опановують навички з організаційно-управлінської та фінансово-економічної діяльності готельного підприємства, набувають практичного досвіду з питань управління діяльністю служб готельного підприємства.

Програма практики

 

ПОДІЇ

  Здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» проходять виробничу практику у готельних підприємствах Болгарії.

   Кафедра готельно-ресторанної справи продовжує співпрацю зі стейкхолдерами індустрії гостинності Болгарії у сфері організації закордонної практики для здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня.

   З 01 вересня студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» приступили до проходження виробничої практики у кращих готельних підприємствах морського узбережжя Болгарії.

  Практична підготовка є обов’язковою компонентою освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти для підготовки фахівців індустрії гостинності.

  Головним завданням виробничої практики для здобувачів 3-го і 4-го року навчання є практична діяльність у закладах ресторанного господарства при курортних готелях Болгарії, під час якої вони ознайомлюються зі структурою підприємств, організацією послуг харчування, виробничих і сервісних процесів, а також функціональними обов’язками працівників.

  Закордонна практика дозволяє набути hard і soft skills, які сприятимуть успішному працевлаштуванню випускників як у вітчизняних, так і міжнародних підприємствах гостинності.

  Організація міжнародної практики – це чудова нагода для наших здобувачів, майбутніх бакалаврів з готельно-ресторанної справи, поєднати закріплення теоретичних знань і набуття практичних навиків у сучасних готельних підприємствах з удосконаленням професійної іншомовної компетентності, вивченням туристичних дестинацій і атракцій Республіки Болгарія.